7 tips om te besparen op boodschappen

Lekker en gezond eten staat bij ons thuis hoog in het vaandel. De kosten hiervan lopen al gauw hoog op als je niet goed op je uitgaven let. Met mijn 7 tips kan ook jij besparen op boodschappen.

1. Maak een weekmenu

Het is bewezen dat elke dag naar de supermarkt gaan, leidt tot hogere uitgaven dan wanneer je één keer per week de boodschappen doet. Kijk wat je in huis hebt en maak een lijstje met producten die je nodig hebt om een week lang maaltijden op tafel te zetten.

2. Houd je aan je boodschappenlijst

Dan komen we meteen bij tip 2 uit: Stap niet af van je boodschappenlijst. Je hebt niet voor niks een lijstje voor jezelf gemaakt. Door extra producten in je winkelmand te leggen, zal het eindbedrag flink stijgen. Houd je daarom netjes aan de boodschappenlijst die je van tevoren bedacht hebt.

3. Let op aanbiedingen

Elke week komen supermarkten met mooie aanbiedingen. Check voordat je het weekmenu maakt, de folders van de nabijgelegen supermarkt. Wij hebben een nee/nee sticker op de deur, waardoor wij geen reclamefolders ontvangen. Daarom bekijk ik reclamefolders via de apps Allefolders en Reclamefolder. Beide gratis te gebruiken.


4. Kies voor het huismerk

Koop jij altijd producten van A-merken? Vervang deze door het huismerk. Deze producten zijn goedkoper en de smaak/kwaliteit doet er (in de meeste gevallen) niet onder voor de duurdere A-merken.

5. Ga aan het eind van de dag naar de supermarkt

Elke dag zijn er producten die hun tht datum bereiken. Supermarkten prijzen deze producten een dag (of een paar dagen) van tevoren af. Een korting van 25/35% is denkbaar. Is de tht datum morgen? Veel producten kan je invriezen!

6. Gebruik de diepvries

Dat brengt ons bij stap 6. Heb je iets liggen wat eigenlijk vandaag opgegeten moet worden, maar lukt dat om een dergelijke reden niet? Vries het in! Zowel restjes van maaltijden als nog niet verwerkte producten kunnen de vriezer in. Ook brood kan ingevroren worden.

7. Stel een budget in

Last but not least: werk met een boodschappenbudget. Zet voor jezelf een maximum bedrag vast voor de boodschappenuitgaven. Vind je het lastig om jezelf hieraan te houden als je pint? Neem het bedrag contact mee. Zo ben je gedwongen om je aan het desbetreffende bedrag te houden.

Extra geld verdienen?

Naast besparen op boodschappen, is het verdienen van extra geld ook een mooie manier om je spaarrekening te vullen. Ik deel graag mijn 4 tips om extra geld binnen te halen.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt, ontvang ik een kleine commissie. Jij betaalt niks extra! 🙂