Balkon vergroenen – verticaal tuinieren

Een tuin vol planten en bloemen is ontzettend leuk, maar niet iedereen heeft die luxe. Heb jij een balkon? Ook deze kan je omtoveren tot een groene oase. Het balkon vergroenen hoeft niet moeilijk te zijn, believe me. Op een balkon heb je vaak al weinig ruimte en het is jammer om dat nog meer te beperken. Door gebruik te maken van verticaal tuinieren, wordt jouw balkon een groen paradijs!

Wandhanger aan schutting of muur

Een vrij standaard keuze, die nooit verveelt: de wandhanger. Ben jij niet zo’n fan van de basic plastic variant? Er zijn meer opties mogelijk. Een wandmand gemaakt van rotan behoudt de natuurlijke sfeer op je balkon. Wil je spelen met diepte? Een muurhaak met een hanging basket is the way to go.

Planten aan het plafond

Heb je een overdekt balkon? Denk dan eens aan hangende planten aan het plafond. Dit klinkt heftig, maar valt reuze mee. De meeste bouwmarkten hebben speciale haken die gemaakt zijn voor plafonds. Ik ben persoonlijk dol op macramé en zou dan ook voor een lieflijke plantenpot en een macraméhanger gaan. Makkelijk zelf te maken, een leuk DIY-project voor op jouw to-do list!

Klimplanten

Ook een klimplant is een prima idee om jouw balkon mee te vergroenen. Een klein soort klimplant kan goed vanuit een pot groeien. Klimop, druivenstruik of klimrozen geven jouw balkon een groene vibe. Bij het kiezen van een klimplant, is het belangrijk om te controleren wat voor een klimsoort het is. Moet de plant geholpen worden? Ga dan voor een metalen rek waar je de plant doorheen leidt. Is dat niet zo, dan voldoet een schutting of muur prima. Combineer verschillende klimplanten voor een speels effect.

Ook binnenshuis vergroenen? Check dan zeker mijn artikel over de Groene Kneusjes box!

Dit artikel bevat affiliate links. Als je via deze links iets bestelt, ontvang ik een kleine commissie. Jij betaalt niks extra! 🙂