Bananenplant: alles over mijn favoriete kamerplant

De stippenplant (Begonia maculata) en graslelie (Chlorophytum) zijn lang mijn nummer 1 kamerplanten geweest, maar ze zijn nu toch echt van de troon gestoten. Sinds kort heeft de bananenplant (Musa) mijn hartje veroverd!

Mijn liefde voor planten blijft maar groeien en ik word elke dag weer blij van het aanzicht van mijn plantenfamilie. Mijn hart maakte dan ook een sprongetje toen ik hoorde dat ik de rebelse Extreme Loud bananenplant van Plantrebelz mocht ontvangen. Maar hoe verzorg je deze knapperd nou eigenlijk het best?

Waar zet ik de bananenplant neer?

De bananenplant is een van oorsprong tropenbewoner en is daardoor dol op zon. Hij vindt het dan ook heerlijk om minimaal 5 uur zon per dag te pakken. Maar let wel goed op deze rakker, want zijn bladeren kunnen verbranden.

Hoeveel water heeft ‘ie nodig?

Wist je dat de Musa voor 80% uit water bestaat? Dat verklaart waarom deze plant zoveel dorst heeft. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft. Geef hiervoor zo’n 2 keer per week water. Merk je dat de grond tussendoor droog is? Dan heeft je bananenvriend waarschijnlijk extra water nodig. Maar teveel water is uiteraard ook niet goed! Natte voetjes, daar houdt de bananenplant niet van.

Aangezien de bananenplant een tropische kamerplant is, wordt het regelmatig besproeien van de bladeren aangeraden. Zorg ervoor dat je zowel de boven- als onderkant van de bladeren hierbij meeneemt. Hier is de plant dol op en daarnaast kan het helpen tegen ongedierte.

Is de bananenplant giftig voor katten?

Thank god no! Onze knager is dol op planten en daarom is het extra belangrijk om te controleren of onze planten niet giftig zijn voor katten. De Musa is gelukkig veilig voor een klein kattenknabbeltje.

Nooit genoeg bananenplanten!

Momenteel heb ik 3 Musa’s in mijn interieur verwerkt. Stiekem hoop ik dat ze babyplantjes aanmaken, zodat ik deze kan stekken. Genoeg bananenplanten in huis… dat bestaat toch niet? 😉

Meer lezen over mijn plantenliefde? Klik dan hier.

De Extreme Loud bananenplant heb ik van Plantrebelz gekregen. Dit maakt geen verschil m.b.t. mijn mening over het bedrijf of de plant.