Blog schrijven? Mijn 5 tips!

Beginnen met bloggen? Begin bij de basis. Een blog schrijven hoeft echt niet moeilijk te zijn. Lees mijn 5 tips en ram de woorden eruit. Want oh, bloggen is zo leuk!

1. Bepaal waar je over gaat schrijven

Waar wil je over schrijven? Wat wil je de lezer vertellen? Kortom: wat is het doel van de tekst? Pak er een kladblaadje bij en houd een brainstorm. Door hier goed over na te denken, kan je gericht gaan schrijven.

2. Schrijf zoals je praat

Veel mensen willen teksten zo formeel mogelijk schrijven. Waarom?! Een tekst met een berg moeilijke woorden, leest niet fijn. Schrijf gewoon zoals je praat. Zo komt je verhaal natuurlijk over. De lezer krijgt hierdoor het gevoel alsof hij/zij het verhaal vanuit jou aanhoort.

3. Zorg voor structuur

Eén groot blok aan tekst, leest niet fijn. Ik zie het nog vaak gebeuren. Die enter-toets bijt echt niet. Maak gebruik van alinea’s, witregels, prikkelende tussenkoppen en eventueel afbeeldingen. Ook opsommingen werken altijd fijn.

4. Oefening baart kunst

Een voor de hand liggende tip, maar het werkt wel. Blijf oefenen! Ga door met schrijven, ook al denk je dat het niet goed genoeg is. Na het schrijven van een x aantal blogartikelen, zie je echt wel verschil in je schrijfvaardigheid.

5. Laat de tekst sudderen

Tekst klaar? Je bent waarschijnlijk zo enthousiast, dat je het blogartikel meteen online wil gooien. Doe dat maar even niet. Laat de tekst sudderen. Lees de tekst na een nachtje slapen nog eens door. Ik kan je verzekeren dat je typfouten of niet lekker lopende zinnen spot. Die had je er de dag ervoor niet tussenuit gepikt.

Zal ik een blog voor je schrijven?

Wil je het schrijven van blogartikelen toch liever uitbesteden? Ik help je graag! Neem je contact met mij op? Dan praten we over de mogelijkheden.

Foto door Mikhail Nilov via Pexels