Steeds Leuker – Jelle Hermus | boekrecensie

”Schrap de ellende en ontdek de kortere route naar een leuker leven” luidt de tekst op de voorkant van het boek. Jelle Hermus, bekend van de website soChicken, presenteert ons met zijn boek een korte route naar een leuker leven.

Steeds Leuker, hoe zit dat in elkaar?

Het zelfhulpboek is in vier delen opgedeeld. Het eerste deel heeft de naam ‘de broednestmethode’ Dit is de methode die Jelle ons als lezers aanleert. De methode bestaat uit drie principes die door het gehele boek meegenomen worden.

  1. Ga op het juiste broednest zitten
    Bepaal wat je wilt bereiken en richt je op dat wat werkt.
  2. Broed alleen op de beste eieren
    Selecteer strategische stappen die je het snelst vooruit helpen.
  3. Broed slimmer, niet harder
    Bereik meer resultaat met minder moeite

De andere drie delen van het boek gaan over vrijheid, blijheid en betekenis. Je leert hierin meer over onderwerpen als hoe je dingen kan loslaten, wat voor een betekenis jij jouw leven wilt geven en hoe je je hart kan volgen.

Zelfhulpboek, maar zeker niet saai

Steeds Leuker is een zelfhulpboek, maar alles behalve saai. Met een dosis humor (en soms wat sarcasme) leert Jelle je de stappen die je kan zetten om jouw leven leuker te maken. Met behulp van grappige metaforen, weet hij de kern van het verhaal goed naar voren te brengen. En dan heb ik het nog niet eens over zijn fijne schrijfstijl gehad! Het is dat ik nog andere taken te doen had, anders had ik dit boek in een paar dagen uitgelezen.

De tips die Jelle geeft, zijn voor iedereen toepasbaar. Het is zeker geen zweverig boek, maar geeft juist in duidelijke taal aan wat je niet en vooral wel moet doen. De speelse schrijfwijze maakt dit boek tot een prettig zelfhulpboek, voor zowel gevorderde als beginnende ‘zelfhulpboekenlezers’.

Benieuwd naar Steeds Leuker?

Door via de bovenstaande link te bestellen, ontvang ik een kleine commissie. Jij betaalt niks extra! 🙂

Benieuwd naar mijn andere boekrecensies? Klik dan hier.