De 5 leukste kraamcadeaus op een rijtje

Een leuk kraamcadeau kopen, dat is best een opgave. Ik zet de 5 leukste kraamcadeaus voor je op een rijtje. Leuk om te geven en leuk om te krijgen!

1. Hydrofiele doeken

Voordat ik een dochter kreeg, dacht ik: Wat moet je met die dingen? Nu is de hydrofiele doek heilig hier in huis. Die krengen kan je óveral voor gebruiken! Ik gebruik ze bij het voeden (mond afvegen), badderen (afdrogen), verschonen (billetjes drogen), wandelen (bescherming voor de wandelwagen), knuffelen (inwikkelen)… Moet ik nog doorgaan?

2. Boekjes

Boekjes vind ik zeker bij de categorie leukste kraamcadeaus horen. Het Baby’s allereerste kijkboekje is hier heel snel in gebruik genomen. Mijn dochter kan minutenlang zoet zijn met naar één bladzijde kijken. Knisperboekjes zijn interessant vanaf een maand of 3, maar perfect om als geboortecadeau te geven. En wat dacht je van een voorleesboek (tip: Jip en Janneke!) of mooi prentenboek? Het staat mooi in de kinderkamer en is onwijs leuk voor als het kindje iets ouder is.

3. Kleding in grotere maten

Die mini babykleding is o zo schattig hè. Toch is het handiger om babykleding in een grotere maat cadeau te doen. Een baby groeit snel en past binnen een tijdsbestek van een paar weken niet meer in de kleinste maat. Daarnaast geven de meeste mensen kleine maatjes kleding, waardoor de kast daar al mee uitpuilt. Ga dus voor een grotere maat.

Nog beter: Vraag de kersverse ouder(s) in welke maat ze welke kledingstukken nog nodig hebben. Zo weet je zeker jouw kraamcadeau bruikbaar en zeer welkom is.

4. Handgemaakte producten

Ben je creatief? Maak dan zelf een leuk kraamcadeau. Zo heeft onze dochter een wikkeldoek, ledikantdeken, babynestje, rammelaar, en verschillende kledingstukken gekregen, allemaal handgemaakt door de cadeaugevers. Dat zijn nou écht unieke kraamcadeaus.

5. Luiers en billendoekjes

Waar loop je op leeg als ouder zijnde? Luiers en billendoekjes. Veel mensen vinden dit één van de minder leuke cadeaus om te geven, maar daar ben ik het niet mee eens. Het is een praktisch cadeau. Voor de ontvanger is het meer dan welkom! Vraag wel even aan de (ouder)s welk merk er gebruikt wordt.

Dit artikel bevat affiliate links. Door via deze links te bestellen, ontvang ik een kleine commissie. Jij betaalt niks extra!