Maak de lekkerste sapjes met de sapcentrifuge

Elk weekend probeer ik een lekker sapje op tafel te zetten. En menig volger op Instagram wil dat ook, te merken aan de DM’s die ik ontvang 😉 Maar kost dat niet enorm veel tijd? Nope! Ik deel mijn favoriete sapcombinaties en verklap welke sapcentrifuge er in onze keuken staat.

Welke sapcentrifuge gebruik ik?

Er zijn veel verschillende sapmachines verkrijgbaar. Zo veel dat ik meermaals ben gestopt met mijn zoektocht, zo overweldigend was het. Toch heb ik er nu ÊÊn in m’n bezit en hij is TOP! Aardig compact en supermakkelijk schoon te maken. Dat laatste was echt een must voor mij.

Dit is de sapcentrifuge die ik gebruik:

Mijn favoriete sapcombinaties

Kan jij wel wat inspiratie gebruiken? De 5 combinaties hieronder zijn bij ons thuis favoriet.

-3 appels en 1 stuk gember (circa 3 cm)
-3 peren, 1 stuk gember (circa 3 cm) en een halve limoen
-2 mandarijnen, 2 appels en een halve citroen
-3 wortels, 1 citroen en 1 stuk gember (circa 2 cm)
-2 appels, 1 citroen en 1 bos bleekselderij

De hoeveelheid sap die je hieruit haalt, ligt aan de sappigheid van de groente- en fruitsoorten. Bovenstaande verhoudingen vind ik goed werken, maar zorgen dus niet voor precies 1 of 2 volle glazen.

Het kan prijzig worden

Er gaat veel groenten en fruit in zo’n sapje. De kosten kunnen dan ook oplopen. Wij scoren groenten en fruit bij een lokale groenteboer. Ook kan je het eens op de markt proberen. Aan het eind van de dag bieden koopmarktlieden producten vaak voor een lagere prijs aan.

Gooi de pulp niet weg!

Zonde om de pulp weg te gooien. Gebruik dit bijvoorbeeld door je pannenkoekenbeslag of havermout. Proef je (haast) niks van! Je krijgt zo toch extra vezels binnen en je gooit niks weg. Controleer de pulp wel even op niet eetbare pitten.

Vanaf nu brouw jij de lekkerste sapjes met de sapcentrifuge

Ga aan de slag met de sapcentrifuge en beloon jezelf met de lekkerste sapjes. Stuur je mij wel een foto via Instagram? 🙂

Dit artikel bevat een affiliate link. Als je via deze link een bestelling plaatst, ontvang ik een kleine commissie. Jij betaalt niks extra! 🙂