Succesvol verkopen op Marktplaats

Marktplaats, ik ben er gek op! Boek uitgelezen? Een lamp die niet meer in het interieur past? Een set bekers die niet meer gebruikt wordt? Bij ons gaat dit direct Marktplaats op. En met succes 😉 Maar hoe doe je dat eigenlijk, succesvol verkopen op Marktplaats? Ik deel mijn 6 tips met jou.

1. Maak duidelijke foto’s

Voor de koper is het fijn om goed te kunnen zien waar het om gaat. Maar ook als verkoper is het prettig om duidelijke foto’s te gebruiken. Hierdoor zal je namelijk minder berichten met vragen over het product van potentiële kopers krijgen. Wel zo prettig, kan ik je vertellen.

2. Ga voor een heldere titel

Laat in de titel duidelijk naar voren komen wat je precies aanbiedt. Zo kan iemand in één oogopslag zien of jouw aanbod wel of juist niet iets voor hem/haar is.

Is het aangeboden product stuk? Vermeld dit direct om teleurstellingen te voorkomen. Ook de de andere kant op werkt het: is het product nieuw? Vermeld het meteen in de titel.

3. Maak het verhaal niet te lang

Heb jij zin om een ellenlange beschrijving te lezen? Nope, en de potentiële koper ook niet! Ga voor een beschrijving waar alle nodige informatie in verwerkt is, maar schrijf geen roman. Afmetingen zijn bijvoorbeeld een must. Maar op een verhaal over dat het van de overgrootmoeder van je schoonvader is geweest, zit niemand te wachten.

4. Vul een vraagprijs in

Dit is een discussiepunt. Ga je voor een vaste vraagprijs of laat je mensen lekker vrij bieden? Ik ga voor een combinatie. Stel een vraagprijs in waarvoor je het product direct weg zou doen, maar zet ook de optie ‘bieden’ aan. Zo kan je meteen aftasten wat de potentiële koper ervoor zou geven.

5. Dit is het beste moment om te plaatsen

Ga voor een moment dat veel mensen op hun mobiel zitten. Denk doordeweeks aan het koffiemomentje na het avondeten: rond 7 uur ’s avonds. In het weekend maakt het niet veel uit.

Denk ook eens aan het type product. Heb je nog een zwembad in de aanbieding? Bied deze in de zomer aan. Ligt er speelgoed te verstoffen? De decembermaand leent zich hier uitstekend voor!

6. Plaats de advertentie opnieuw

Jij bent niet de enige die via Marktplaats spullen verkoopt. Daardoor zakt je advertentie vlug naar beneden. En zeg nou eerlijk: Heb jij zin om tientallen, soms wel honderden, pagina’s te doorzoeken naar dat ene pareltje? Ik niet. Is je advertentie uit het vizier geraakt? Plaats je advertentie dan gewoon opnieuw. Zo komt ‘ie weer bovenaan te staan.

Let op: zorg er wel voor dat je de oude advertentie verwijderd. Dubbele advertenties zijn namelijk verboden op Marktplaats.

Makkelijk extra geld verdienen?

Met mijn 6 tips voor het succesvol verkopen op Marktplaats ben jij klaar voor jouw Marktplaats avontuur! Wil je weten op welke manieren je nog meer een extra zakcentje kan verdienen? Check mijn tips om makkelijk extra geld te verdienen.