5 dingen waar ik geen geld aan uitgeef

Er zijn aardig wat dingen waar ik geld aan uitgeef en daarom vind ik het extra leuk om dingen te noteren waar ik eigenlijk helemaal geen geld (meer) aan besteed. Ben je benieuwd?

Wattenschijfjes

“Waar haal jij jouw make-up dan mee weg, Lisa?” Met mijn zelfgemaakte, wasbare wattenschijfjes natuurlijk! Het kostte mij stof, garen en een beetje tijd. De schijfjes worden in de wasmachine gewassen en gaan gewoon mee met de normale was. Dat scheelt toch 1 pak wegwerp wattenschijfjes per maand.

Kapper

Ik kan je eerlijk gezegd niet vertellen wanneer ik voor het laatst in de kappersstoel heb gezeten. Dat is sowieso al 5 jaar geleden, maar 7 zou ook goed kunnen. Als ik mijn haar verf (wat ik overigens de laatste paar jaar ook niet meer vaak doen), ga ik voor Etos of Kruidvat huismerk. Heb ik dode puntjes of mijn zinnen gezet op een pony? Prima, ik zet de schaar er zelf in of mijn moeder dit het.

Krant en/of tijdschrift

Het nieuws check ik via apps op mijn mobiel en een tijdschrift aanschaffen vind ik gewoonweg zonde voor mijn portemonnee. Er staat vaak veel in wat ik toch niet interessant vind en daarnaast lees ik een tijdschrift ook niet vaker dan één keer. Wil ik iets leuks lezen? Dan check blogs.

Alcohol

Mijn lichaam, of eigenlijk specifiek mijn darm, wordt niet zo vrolijk van alcohol. Ik vind het de buikpijn elke keer niet waard en daarom nuttig ik geen alcohol meer. Veel mensen zien dat als ‘saai’, maar daar trek ik mij uiteraard niks van aan 😉 En geloof mij, het scheelt een hoop geld!

Televisie abonnement

Als wij een filmavondje plannen, bekijken we deze films/series via Netflix of Videoland. Voor Netflix hebben we een abonnement (wat we met z’n tweeën delen) en het videoland abonnement hebben we cadeau gehad! Een televisie abonnement erbij zou voor ons onnodig zijn.

Dit is waar ik geen geld aan uitgeef

Noteer ook eens voor jezelf aan welke dingen je geen geld (meer) uitgeeft. Het werkt motiverend! 🙂 Wil je daarnaast ook een extra zakcentje verdienen? Check dan zeker mijn 4 tips om extra geld te verdienen.